DE 3 ONDERDELEN VAN HET SHORT GAME CENTER

Verbeter je korte spel, vergroot je golfplezier op The Mondial

Noem één Nederlandse short game goeroe. Lastig, hè? Die hebben we niet, omdat de faciliteiten er niet voor zijn, menen golfliefhebber Hans Wognum en short game expert Gustavo Barrios Rivas. Met de opening van The Mondial, het eerste International Golf & Short Game Center van Europa, brengen de twee ondernemers daar verandering in met drie bijzondere onderdelen voor de golfer.

Het idee voor een golf center dat zich richt op kort spel kreeg Gustavo Barrios Rivas tijdens zijn golftrips in Amerika. Op de golfbaan van Missouri trof hij een driving range aan die bestond uit gras, heuvels, bunkers en greens op diverse afstanden. Compleet anders dan de vlakke oefenplekken in Nederland. Samen met Hans Wognum dacht Gustavo dit korte spel-concept verder uit en op The Mondial worden de contouren en faciliteiten van het International Golf & Short Game Center inmiddels zichtbaar.

Onderdeel 1:

unieke driving range

De oude driving range van The Mondial was er één als alle andere in Nederland: een rechthoek van ongeveer 200 meter diep, vlak, met doelen en vlaggen in de vorm van een schuin liggend dartbord. Maar zo ligt de fairway er natuurlijk niet bij! Daarom verandert de driving range in een 200 meter diepe range met negen echte greens op verschillende hoogtes en afstanden geflankeerd door bunkers. De afslagplaats wordt een vijftien meter diepe grastee.

Lees het laatste nieuws vers van de fairway!

Onderdeel 2:

de Barrios Methode

Bij The Mondial verbetert de golfer dus met name het korte spel. De driving range gaat er voor op de schop en ook de Barrios Methode sluit aan bij dit doel. Die is er op gericht om elke golfer een goede bal naar de hole te laten spelen, wat het niveau en de fysieke gesteldheid van de golfer ook is. Gustavo leert golfers hun eigen biomechanica - lichaamsbouw - te gebruiken. Zonder inspanning een beter resultaat en meer plezier.

Onderdeel 3:

onze golfpro’s

De Barrios Methode is geïnspireerd op het korte spel van topgolfers en -coaches als Nick Faldo, Dave Pelz en Seve Ballesteros. Gustavo Barrios Rivas zal natuurlijk zelf lesgeven, maar hij wordt bijgestaan door een team van ervaren golfprofessionals, onder meer Abdel Tamayazou, Kwint Kuipers, Oscar Carol Torres en Jamie Perks. Samen zullen zij zich sterk maken voor het verbeteren van het korte spel en daarmee het vergroten van golfplezier.

Leer thuis chippen met short game expert Gustavo Barrios Rivas!